HTML

Fernengel András törökbálinti képviselő

Ahogy én látom a törökbálinti történéseket.

Friss topikok

  • pater solomon: Hűha! Szegény őspistályi halottak is felébrednek. Törökbálint keletkezésével együtt itt már éltek ... (2012.10.04. 17:09) Komoly csaták - Pistály első körben
  • zoko: Azért remélem, miközben a fél szemedet az átfirkált piszkozaton tartottad, a másik szemeddel a kif... (2010.12.08. 18:06) Megalakulnak a bizottságok

Linkblog

Áprilisi testületi: Közterületfelügyelet és civil szervezetek támogatása

2011.12.23. 00:52 Fernengel

 

 

HATÉKONYSÁG VAGY MÉGSEM?

 

A közterületfelügyelet munkájának javítását célzó előterjesztést sem a VFKB, sem a testület nem fogadta el. A testület több tagja intenzívebb területi jelenlétet, területbejárási tervet, problématérképet, panaszbejelentési ügymenetet, hétvégi jelenlétet vár a felügyelet munkatársaitól és vezetőjétől. Az intenzívebb munka, jelenlét tervei helyett létszámemelési kérést fogalmazott meg az előterjesztés. Ez már nem az első kör, amiben nem fogadjuk el Gartai Zoltán beszámolóját. Meddig lehet ezt következmények nélkül csinálni?

 

   

A CIVIL SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRÓL

 

szavaz a testület. Mivel a Kerekdomb Egyesület elnökeként érintett vagyok, jelzem érintettségemet és nem szólok hozzá a vitához. Kedvesen beavatnak a bizottsági ülésen, hogy itt mindenki érintett valamilyen civil szervezetben, ezért nem kellene visszavonulnom a vitából... Azért én hallgatok. De nézzük és elemezzük egy csöppet az adatokat:

Először is, nem szerepel a listában a Törökbálint Közbiztonságáért Közalapítvány, ismertebb nevén a Törökbálinti Városőrség. Ők pályán kívül kapnak 6 milliót egy évre. Dehogy sok! Eddig 12 milliót kaptak éveken át! Jutott tavaly belőle választási propaganda anyagra is. A valóban fontos telefonszámos hűtőmágnes éppen a választások előtti hetekben került a lakossághoz. Akkor jutott végre idő rá... De tiszteletdíjat is fizetnek belőle a szakmai tanácsokért. Fiatalon nyugdíjba kényszerült rendőr kollégának például. Elkerekedett a szemem ennek hallatán, de így van. Egy újabb csap, ahol csorog a közpénz... És a "vannal" baj van, ahogy Nagymamám mondta mindig: hol itt, hol ott látom reggel-délben-délután a városőr autót. Ki és miért használja szolgálaton kívül? Kíváncsi lennék arra is, mekkora lenne a lelkesedés, ha ők is 150 ezer Ft-ot kapnának, mint a Kerekdomb.

Szinte mindenkinek csökken a támogatása, nagy vonalakban a felére. A korábban keveset kapott egyesületeknél kevésbé, alig van miből elvenni. Ilyen a Kerekdomb is. A tavalyi 200 ezerből 150-et hagy meg a testület. Közhasznú egyesületünknél alig van szerényebben támogatott civil szervezet:  a 46 támogatott szervezet közül csupán 7 kap kevesebbet. Fontosabb például a horgászok és a pom-pomos kislányok támogatása. Ez jelzi, hogy milyen szinten fontos kérdés a környezetvédelem Törökbálinton. És, hogy milyen anyagi támogatás vár egy szervezetre, ha nem áll be a bólogatók, mosolygók sorába.

Jutnak több százezrek, millió fölötti tételek is sportra, kórusoknak, közoktatási intézményeink alapítványainak. Örülök neki. Bizonyára értékes munkát végeznek.

De azért jó lenne eljutni oda, hogy szelektáljuk az igényeket a közhasznú és önhasznú valamint a szórakozás és  munkavégzés tengelyeken. Fontos lenne annak a kikötése is, hogy mire nem költhető a támogatás. Hiszen üdítők, vendéglő, rekreációs szolgáltatások, sőt "egyebek" is szerepelnek a leadott számlákon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fernengel.blog.hu/api/trackback/id/tr823489752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása