HTML

Fernengel András törökbálinti képviselő

Ahogy én látom a törökbálinti történéseket.

Friss topikok

  • pater solomon: Hűha! Szegény őspistályi halottak is felébrednek. Törökbálint keletkezésével együtt itt már éltek ... (2012.10.04. 17:09) Komoly csaták - Pistály első körben
  • zoko: Azért remélem, miközben a fél szemedet az átfirkált piszkozaton tartottad, a másik szemeddel a kif... (2010.12.08. 18:06) Megalakulnak a bizottságok

Linkblog

Szórjuk a pénzt ...

2010.12.10. 23:22 Fernengel

Az októberi bizottsági és testületi ülésekről

A tételek:

- A VFKB saját keretéből 312 ezret dobunk ki falitérképek beszerzésére. Minden bizottsági tagnak a kezében lehet az összehajtogathatós térkép fillérekért, mindenkinek a laptopján meg lehet nyitni Törökbálint Digitális Térképét nagyítható, 8 réteges, színes-szagos változatban, mégis kell. Dekorációnak kicsit borsos! A tipikus esete annak, hogy ha van keret, azt el kell költeni.

- Szintén a VFKB saját keretéből 848 ezer hulladékgyűjtőkre és 413 a Katolikus Egyházközségnek a papi sírbolt felújítására. A gondom nem a célokkal van, hanem azzal, hogy egyetlen ajánlat szerepel az előterjesztésben. Egyetlen otthoni munkát sem adok ki úgy vállalkozónak, hogy 3-4 ajánlatot ne kérjek, mert gyakran 80-100%-os eltérés lehet közöttük! Visszafogottan általánosítok: az ilyen ajánlatok 20%-át pénzkidobásnak fogom számolni a következő években. Vagyis ismét elvertünk a közösség pénzéből 252 ezer Ft-ot.

- Az iskolák által szervezett városi ünnepségek költségei:

Az október 6-ai megemlékezésben 20 ezer versmondásért, 10 ezer hangszerszállításért, 7 ezer a gyerekek jutalmazására. Vastagon fog az a ceruza nagyon!

Az október 23-ai ünnepségre 250 ezer. Hogy 150 ezer kell-e dekorálásra és eszközökre, azt sem tudom, de hogy 45 ezer legyen az irodalmi műsor betanítása, 20 ezer a dekorálás munkadíja (30-35 órányi jól megfizetett segédmunkás bére ennyi) és hogy 20 ezer legyen a szereplők üdítő és szendvics számlája, az kicsit meglep. Kérdésemre intenzív helyeslés a válasz, hogy bizony hosszú ideje ez itt a szokás. Egy olyan településen, ahol a pedagógusok 30%-al többet keresnek az országos átlagnál. 150 ezer Ft elszállt ismét.

- Csuka Attila törvény szerint kap végkielégítés és szabadságmegváltás címén 2,3 milliót, amit értek. Elolvastam a törvényt, megkérdeztem és nem tévedés, hogy 2 évig nem volt szabadságon az ex-alpolgármester. De hogy miért kell még három havi bérét, 1,3 milliót megszavazni a köz ránk bízott pénzéből? Nem az utcára kerül, van hol dolgoznia, nem volt alulfizetve 4 évig, szép végkielégítés jár neki a törvények alapján. Akkor miért van erre szükség?

- Az állófogadás után is folytatódik a jóltartás: minden bizottságin, testületin ásványvíz, pogi-költemények, kávé. Erre is elmehet pár százezer évente.

Mert azon alapul a többség helyi hatalma, hogy osztogatják a bőven folyó közpénzt egymásnak és a hű alattvalóknak. És ehhez mindenki nagyon hozzászokott: a testület, a polgárok, a hivatalos szervezetek, a civil szervezetek, a közalkalmazottak és a köztisztviselők. Folynak a milliók hónapról hónapra. Csak ezen az elmúlt két héten 2 millió. Fincsi.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fernengel.blog.hu/api/trackback/id/tr692508017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása